призначення электромагнітного клапану


Електромагнітний клапан призначений для регулювання подачі речовин в трубопроводі. Пристрої даного типу мають автоматичне керування: система датчиків аналізує і регулює потік речовин, керуючи самим обладнанням, відкриває або закриває його в разі потреби. Контролювати роботу клапана можна і в ручному режимі, шляхом натискання кнопки операторського пульта. Обов'язкове дублювання в ручному режимі цього обладнання, потрібно нормами і правилами безпеки.


Класифікація

 

  1. Електромагнітні клапани діляться на класи згідно з кількома параметрами:
  2. Агрегатний стан робочого середовища.
  3. Максимальний тиск середовища.
  4. Температура середовища.
  5. Напрямок електромережі.
  6. Продуктивність.
  7. Спосіб переміщення.
  8. Призначення.


Розглянемо класифікацію по першому параметру. Станом середовища описується обладнання розділяється на пристрої для газоподібних і рідких речовин, воно може встановлюватися на трубопроводах для повітря, пара, природного газу, води, нафтопродуктів.


Електромагнітний клапан для води застосовують в основному для перемикання. Він відкриває або відсікає потоки, перемикають з одного напрямку на інший. За допомогою них можна віддалено контролювати водопровідними системами, опалювальними або іншими.


Такі механізми для води бувають нормально-закритими і нормально-відкритими. Нормально закриті в звичайному стані призначені для того, щоб не пропускати рідину. І тільки під час регулювання відкриваються на короткий час. Нормально відкриті в звичайному стані відкриті і закриваються тільки при перемиканні.


Електромагнітний клапан для повітря дозволяє швидко дистанційно обслуговувати повітроводи і газоводи. Їх відмінність в тому, що вони служать не тільки для регулювання потоків в трубопроводах, як водяні, а й для додаткового захисту. Для цього пристрою забезпечені системами блокування.


Електромагнітний клапан для газу негайно спрацьовує і перекриває подачу при отриманні сигналу від датчиків загазованості приміщення.
Електромагнітний клапан для пара має спеціальні захисні системи, які припиняють подачу при спрацьовуванні потужного магніту моментального реагування, у випадках різкого підвищення тиску.